Προστατέψtε το χώρο σας σε περίπτωση πλημμύρας

Σταματώντας αυτόματα την ηλεκτροδότηση

Το HR-04 είναι μια συσκευή με 2 εξόδους ρελέ.Ο αισθητήρας πλημμύρας συνδέεται στις δύο κλέμες F S. H ευαισθησία του αισθητηρίου μπορεί να ρυθμιστεί σε 4 επίπεδα (7.2).

Όταν έρθει σε επαφή με νερό ενεργοποιείται το ρελέ FLOOD (πλημμύρας) και το ενδεικτικό LED. Μέσω των επαφών του μπορούμε να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στο χώρο, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε υπόγεια, σε μηχανισμούς πισίνας, σε αποθήκες με ευαίσθητα προϊόντα ακόμη και σε οικιακή χρήση στο μπάνιο ή στην κουζίνα.

 
 

 

Γενικά Χαρακτηριστικά

Τροφοδοσία: 230Vac

Κατανάλωση Ρεύματος: 5,5 W

Έξοδοι: 2 (Επαφές Ρελέ 2x 16Α)

Είσοδος Μέτρησης: Αισθητήριο Πλημμύρας HR0401 Με καλώδιο 3m

Διαστάσεις: 89 x 54 x 66

Βάρος: 340 gr

Μέγιστη ισχύς FLOOD: 25 Α/230 Vac (Ωμικό φορτίο)

Μέγιστη ισχύς FALT: 16 Α/230 Vac (Ωμικό φορτίο)

Μέγιστη Κατανάλωση: 25 mA

Θερμοκρασία: Από -15oC έως 65oC

Υγρασία: Από 20%RH έως 85%RH

Εγγύηση: 2 χρόνια

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η συσκευή συνδέεται στην παροχή του δικτύου. Στην πρόσοψη υπάρχουν δύο LED. Ένα κόκκινο που δείχνει την κατάσταση FLOOD και ένα κίτρινο που δείχνει την κατάσταση FAULT. Όταν το αισθητήριο έρθει σε επαφή με το νερό ενεργοποιείται η έξοδος ρελέ FLOOD. Η έξοδος απενεργοποιείται όταν το αισθητήριο δεν ανιχνεύει πλέον νερό. Την ευαισθησία ανίχνευσης την ρυθμίζουμε μέσω μικροδιακοπτών (7.2). Η δεύτερη έξοδος ενεργοποιείται είτε από γεγονός FLOOD είτε από γεγονός FAULT ή και από τα δύο ταυτόχρονα. Η επιλογή γίνεται μέσω μικροδιακοπτών (7.2).